Sardinien

Sardinien er Italiens næststørste ø og ligger lige midt i det dejlige Middelhav. Sardinien er nok den ø i Europa, der minder mest om øerne i Caribien på grund af dens tropiske vegetation, det varme klima og det rene, turkisblå vand. Øen er absolut et paradis for alle naturelskere, der ønsker en badeferie med gode dykkermuligheder blandt farverige fisk og gamle romerske skibsvrag. Her finder du sandstrande så langt øjet rækker, der varierer med spændende klippeformationer, formet af vind og vejr.

I kystregionen ser man udelukkende lave huse i mindre landsbyer, der er opført i nyere tid. I dag er Sardinien stadig præget af datidens ældgamle hyrdetraditioner, og du skulle tage at smage de lokales specialiteter, som hjemmelavet pølse og ost samt den gode, stærke bordvin.


 

Udvalgte ferieboliger i Sardinien

  

Vis alle »

 
  

Kør selv ferie
Sardinien, Porto Cervo
18 pers
Fra DKK 382.325,00

  
  

Kør selv ferie
Sardinien, Porto Cervo
14 pers
Fra DKK 382.325,00

 
  

Kør selv ferie
Sardinien, Budoni
4 pers
Fra DKK 4.421,00

  
  

Kør selv ferie
Sardinien, Porto Cervo
12 pers
Fra DKK 147.249,00

 


Her ser du vores ferieboliger på Sardinien 

Landskabet i Sardinien

Sardinien viser sig fra sin bedste side i forbindelse med det smukke omgivende hav. Men inde på øen ligger også flotte skovområder og mindre bjerge. Sardinien har også nogle smukke floder.

Det mest fascinerende ved Sardinien er helt klart de underskønne strande, som er så smukke, at man næsten falder i svime over deres skønhed. Hvis du ønsker at snorkle blandt klipper, findes der også flere spændende muligheder, f.eks. på vestkysten, som i øvrigt har en stor lyserød flamingokoloni.

Større byer i Sardinien: Cagliari og Alghero

Cagliari er regionens hovedstad og har en skøn beliggenhed ud til havet. Byen har flere forskellige niveauer og er mange steder velholdt. Cagliari kan ikke prale af de helt store monumenter, som mange andre italienske byer kan, men den har trods alt sin charme på grund af dens beliggenhed. Nyd f.eks. en dejlig tur langs havnepromenaden.

Alghero på nordvestkysten er præget af katalanernes tidligere dominans i området. Også Alghero er en charmerende by, især fra dens forskellige udsigtspunkter over havet.

Turistattraktioner i Sardinien

For den kulinarisk interesserede er fiskemarkedet i Cagliari et meget interessant sted at besøge; her er der mulighed for at se et spændende sortiment af middelhavsfisk.

Sportsaktiviteter i Sardinien

Dykkerne elsker Sardinien, som er et rent dykkerparadis. Her er mystiske grotter, røde koraller og eksotiske fisk.

Er du til trekking, er der rig mulighed for at udfolde sig inde på øens bjergrige midte.

Sardinen er også et populært sted for sejlere. Her kan du se VIP´erne ligger i lag i deres flotte både udenfor Smaragdkysten i øens nordøstligste hjørne, mens der er god plads i havnene på resten af øen.

De fleste golfbaner på Sardinien ligger i øens sydøstlige hjørne.

Sardiniens strande kan sagtens måle sig med Caribien, tag f.eks. til "La Pelosa"-stranden i Stintino på øens nordvestligste hjørne og nyd en afslappende dag sammen med familien.

Gastronomiske kendetegn for Sardinien

Sardiniens rustikke køkken var og er delvist stadig præget af den hyrdekultur, der var meget udbredt på øen. Men tag ikke fejl, for der sker meget på Sardinien på det kulinariske område.

Hummerne fra Alghero er udsøgte og berømte for deres saftige kød. Muræne er også en yderst velsmagende fisk, som, hvis man er heldig, til tider kan findes på spisekortet i Algheros restauranter. Sarderne holder også meget af blæksprutter og muslinger.

Alligevel er det mest på kødområdet, at sarderne har gjort sig bemærket. Pattegrise er blandt favoritterne, og de er yderst velsmagende. Også vildsvin og lammekød anvendes ofte i retterne.

Vermentino di Gallura er en hvidvin fremstillet på den grønne vermentinodrue, som er meget udbredt på Sardinien. Sardiniens egen indfødte blå druesort hedder Cannonau og skaber typisk kraftige vine. Men efterhånden findes der flere fremragende producenter, som laver vine i verdensklasse. To virkelig gode sardiske vingårde er Argiolas og Dettòri

Klimaet på Sardinien

Sardinien har mange solskinstimer, og termometret klatrer helt op på et sted mellem 27 og 31 grader i månederne maj til september. Du kan desuden være så godt som sikker på, at der ikke falder ret meget regn fra maj til september.

 

Nogle af billederne er venligst udlånt af det Italienske Turist Kontor. Fotografer: Vito Arcomano - Fototeca ENIT, Foto ESIT