Til forside

Ferie i Veneto  

Veneto

Veneto

Veneto i Italiens nordøstlige hjørne ligger smukt mellem bjergene og Italiens største sø Gardasøen. Her findes de flotte og interessante byer Verona, Padova, Vicenza, Jesolo og Venedig, alle med deres individuelle kendetegn.

Naturen i Veneto er smuk med bløde bakker omkring Verona eller floden Adige, som løber gennem landskabet, de skønne bjerge mod nord og de brede sandstrande i kystområderne.
I Veneto finder du også storbysromantik, smuk arkitektur og historiske vidnesbyrd, spændende kulinariske oplevelser og de flotte vine Amarone og Valpolicella.

En ferie i Veneto byder på afslappende ferie ved havet og søen eller i smukke naturomgivelser i bjergene og på landet.

Her ser du vores ferieboliger i Veneto 

Landskabet i Veneto

Veneto har et varieret landskab som mod nord er domineret af de majestætiske bjerge og mod syd af et mere fladt landskab, som især er dominerende i kystområderne.

I nærheden af byerne Verona, Vicenza, Treviso og Padova finder man bløde grønklædte bakker og et landskab med flotte vinmarker.

De fascinerende, høje tinder, brusende vandfald og smukke skovområder i bjergene byder på alt hvad hjertet begærer af smukke naturoplevelser. 

I Jesolo finder man den bredde, børnevenlige 15 km. lange, fine sandstrand, hvor vandet kun langsomt bliver dybt.  Her kan man nyde en ferie ved stranden med mulighed for masser af aktiviteter og udflugtsmuligheder.

Gardasøen er udover at være Italiens største sø naturmæssigt et dejligt område. Omgivet af bjerge og grønne områder og gode naturoplevelser for hele familien uanset hvor, man befinder sig ved Gardasøen. 

Større byer i Veneto: Venedig, Verona og Jesolo

Venetos prægtige byer afslører regionens tidligere historiske status som et af Middelhavets stormagter bedre kendt som republikken Venedig.

Venedig er vel nok den mest berømte af alle byerne i Veneto. Byen er unik på grund af sine kanaler men er også unik, fordi den besidder en historisk rigdom og en atmosfære som må siges at være helt fantastisk enestående.

Skønne Verona har alt hvad hjertet begærer af stemningsfyldte pladser, romerske monumenter, dejlige restauranter, en flot omgivende natur og ikke mindst det romerske amfiteater med de storslåede operaforestillinger. Den smukke, lange strandpromenade i Jesolo er kendt og elsket af mange. Byen byder på et hav af underholdningstilbud til alle aldre. Til børnene er der masser af aktiviteter på stranden og et spændende vandland. Til de voksne findes der et bredt uvalg af butikker, restauranter, shows og sportsaktiviteter både til havs og på land. De unge har adgang til de mange barer, klubber og diskoteker, der hver aften og nat konkurrerer om at lave den mest originale fest. 

Turistattraktioner i Veneto

På en ferie i Veneto er Gardasøen en oplagt udflugtsmulighed. Italiens største og reneste sø er smukt rammet ind af hyggelige landsbyer, blomstrende haver med cypresser og vinranker og oliventræer på skråningerne. Besøg en af Gardasøens mest charmerende byer Malcésina og Gardasøens smukkeste søpromenade i Garda.

Et besøg eller en ferie i Venedig er en helt unik oplevelse. Fra morgendisen letter til fuldmånen står klart på himlen er det en enestående oplevelse af at sejle i gondol på Venedigs romantiske kanaler under de smukke broer Scalzi, Rialto og Akademi og forbi Markuspladsen og Dogepaladset via hovedfærdselsåren Canal Grande. En tur til Venedig er en oplevelse for livet.

Området byder på flere vinruter. Ruterne fører én ind i det smukke landskab og giver mulighed for at stoppe på vingårdene for at få rundvisning og smage på den lokale vin.

Sportsaktiviteter i Veneto

Venetos fantastiske beliggenhed giver et stort udbud af sportsmuligheder. I Dolomites-bjergene kan man stå på ski, langs kysten og på Gardasøen er der et utal af sejlsportsaktiviteter, gåture, mountainbiing og selvfølgelig mulighed for at svømme.

Langs kysten i fx Jesolo kan man dyrke næsten alle tænkelige vandsportsaktiviteter så som svømning, dykning, windsurfing, sejlads, vandski, vandscooter, paraflying for at nævne nogle eksempler. På land kan man spille strandvolley eller strandrugby, tennis, fodbold med mere.

Gastronomiske kendetegn for Veneto

Køkkenet i Veneto er præget af frisk fisk og skaldyr i kystområderne tilberedt på enkel, velsmagende og elegant vis.

Længere inde i regionen spiser man typisk mere kød og brugen af smør er ofte mere udbredt end olivenolie. Kalv, gris, lam hestekød, pølser og skinker af svin er ofte på menuen lige som Venetos kendte oste af får-, ko- og gedemælk.

Vinene i Veneto er særlig kendte for deres store vine Amarone og Valpolicella Classico og er et helt kapital for sig. Nogle af de mest kendte vingårde i området er Romano Dal Forno, Le Ragose, Giuseppe Quintarelli, Sartori, Brunelli, Speri og Masi.

Klimaet i Veneto

Venetos klima er behageligt året rundt. Somrene kan dog være meget varme og fugtige specielt i de lavtliggende områder og langs kysten. Efteråret og foråret er dejlige måneder at besøge Veneto på. Her er færre turister og behagelige temperaturer.

 

Nogle af billederne er venligst udlånt af det Italienske Turist kontor. Fotografer: De Agostini Picture Library.

Ferieboliger

Søg »

Kan vi hjælpe?
Ring
nu på:

70 26 31 31

Kontaktinfo »

      


  • Vacasol A/S ® (Vacasol International A/S)
  • info@vacasol.dk
  • Tel +45 70 26 31 31
  • Fax +45 38 41 42 08