Til forside

Ferie ved Ortasøen  

Ortasøen

Føl tiden stå stille ved denne magiske smukke sø, som ligger tæt ved Maggioresøen i den naturskønne region Lombardiet. Man kan få en uforglemmelig oplevelse med en sejltur ud til den romantiske lille ø San Giulio, gå ture i de atmosfærefyldte smalle gader med brosten eller få en rigtig italiensk madoplevelse i en af de mange restauranter.

Søen har tidligere været til inspiration for både poeter og filosoffer.

Her ser du vores ferieboliger i Italien 

Landskabet i Ortasøen

Vegetationen i området er præget af det milde klima, bl.a. ses palmetræer, olivenlunde og mimoser. Grønne skove med blandt andet aske-, eg- og pinjetræer omkranser hele søen. 

Større byer i Ortasøen: Pettenasco og Gignese

For de kunstinteresserede er der i byen Pettenasco en udstilling af drejet trækunst, og i den lidt større by Omegna nord for søen, findes en samling af hellig kunst indsamlet fra kapeller og kirker. I Quarna ligger et museum for lokalhistorie og kultur samt blæseinstrumenter.

I Gignese, der ligger ca. 15-20 min i bil fra Orta, findes et spændende og originalt museum for Paraplyer og parasoller med en samling på over 1000 forskellige modeller.

Turistattraktioner i Ortasøen

Et af de vigtigste monumenter i området er at finde på den lille ø San Giulio. Den fascinerende Basilica di S. Giulio har freskoer lavet tilbage i det 15.-17. århundrede. En gammel historie fortæller, at det var Sankt Giulio, der ryddede øen for de slanger, der havde plaget den.

Sportsaktiviteter i Ortasøen

De smukke omgivelser lægger op til gåture af gamle anlagte stier mellem de små byer omkring Ortasøen og videre op i bjergene. På mountainbike kan man tage en tur op i det kuperede terræn. Søen er et udmærket fiskested, og tæt ved søen ligger 2 golfklubber. Der findes også flere muligheder for rideture ved søen.

Om vinteren kan man stå på ski på bjerget Mottarone, som adskiller Ortasøen fra Maggioresøen.

På søen tilbydes alt hvad hjertet kan begære inden for vandsport, et par eksempler er kajak, dykning, sejlads og vandski.


Gastronomiske kendetegn for Ortasøen

Området er kendt for sine to lækre oste Robiola og Toma Piemontese samt de delikate hvide trøfler.

Klimaet ved Ortasøen

Området er kendt for sit milde klima og har temperaturer om sommeren på op til 30 grader om dagen.

 

Nogle af billederne er venligst udlånt af det Italienske Turist kontor. Fotografer: De Agostini Picture Library.

Ferieboliger

Søg »

Kan vi hjælpe?
Ring
nu på:

70 26 31 31

Kontaktinfo »

      


  • Vacasol A/S ® (Vacasol International A/S)
  • info@vacasol.dk
  • Tel +45 70 26 31 31
  • Fax +45 38 41 42 08