Til forside

Ferie i Campanien  

Campanien

Campania

Felix betyder lykke, og du kommer hurtigt til at forstå, hvorfor den italienske region Campanien kaldes "Campania Felix". Indbyggerne er kendt for deres gode humør.
En ferie i Campanien byder på én gang på skønhed, drama, historie, kultur, sol og hav. Her er den pragtfulde Amalfikyst med klassiske byer, som Ravello, Amalfi og Positano. Men også Sorrentohalvøen og udsigten over Napolibugten og vulkanen Vesuv, som våger over landskabet, og som trods sine massive kræfter ikke afskrækker befolkningen i at bo op og ned ad dens frugtbare skråninger, er en unik oplevelse. Opholder du dig i Campanien, vil du hurtigt kunne mærke den magi, romantik og charme, som regionen er omgivet af.

Her ser du vores ferieboliger i Campanien 


Landskabet i Campanien
Campaniens landskab har en rig natur med smukke kyststrækninger, flotte øer, bjerge og floder.

Større byer i Campanien: Napoli, Cetara, Benevento og Salerno

Napoli, som er Campaniens hovedstad, har sin egen historie, karakter og melodi. Byen ligger ved en af Middelhavets smukkeste bugter, og her er kontrasterne store mellem solrige piazzaer og mørke stræder, fine barokkirker og futuristiske skyskrabere. Cetara er en charmerende by sydvest for Salerno, som har et meget karakteristisk og autentisk præg over sig.

Benevento har en lang og vigtig historie bag sig og er blandt andet kendt for sin flotte triumfbue opført under kejser Trajan.

Salerno mod syd ligger skønt ud til havet. Store dele af byen blev under anden verdenskrig udsat for kraftige bombardementer, hvorfor dele af områderne fremstår i mere moderne stil.


Turistattraktioner i Campanien

Napoli er en sand perle, hvis du er til kunst eller er historisk interesseret, for her er uanede muligheder for at gå på opdagelse i Napolis mange museer. Besøg f.eks. det arkæologiske Nationalmuseum Duomoen eller kongeslottet Castel Nuovo fra 1600-tallet, det berømte operahus og fæstningen fra 1200-tallet.For teater- eller musikinteresserede er Napoli et sandt paradis, og rent kulinarisk er der også pragtfulde smagsoplevelser i vente.

Langs med den smukke Amalfikyst ligger Pompeji; byen som blev begravet under aske og pimpsten ved Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. Byen lå skjult i en tornerosesøvn i halvandet årtusinde. Takket være udgravningerne, som begyndte i 1748, kan du nu træde ind i antikkens verden og få et indblik i romernes hverdag. Du kan vandre på gader og fortove anlagt under antikken og beskue markedshaller, templer og velbevarede privathjem.

På Sorrentohalvøen er Sorrento trods et vist opbud af turister en dejlig oplevelse. Byen breder sig op ad skråningerne og fra flere steder kan man nyde et fantastisk panorama ud over Napolibugten.

Sportsaktiviteter i Campanien

Skiområdet Laceno i Campanien byder på fantastiske skioplevelser og er et populært rejsemål blandt skientusiaster. 

I Campanien ligger mange dejlige badestrande, hvor du og din familie kan boltre jer i vandet eller i sandet. Tag f.eks. til stranden Pioppi de Pollica, som blev kåret til en af Italiens bedste badestrande i 2005. Men f.eks. også strandene Positano, Agropoli, Castellabate og Montecorice-Agnone er skønne steder at lave fritidsaktiviteter sammen med venner og familie.

Gastronomiske kendetegn for Campanien

Campanien er nok mest kendt for at være pizzaens hjemland. Men udover pizza har Campanien meget andet lækkert at byde på. Her spises masser af dejlig frisk fisk, mens køkkenet i de mere centrale dele af Campanien ofte består af vildt og andet kød. Som mange andre steder i Italien spiser man også i Campanien meget lam og gris.

Campanien er rig på spændende råvarer, som f.eks. citroner, skovbær, trøfler, svampe, hasselnødder, figner, kastanjer og dejlige lokale oste og pølser. Herfra stammer også den meget kendte ost Mozzarella di Buffala.

Nogle af Italiens bedste restauranter ligger på Sorrentohalvøen, prøv f.eks. Don Alfonso og Torre del Saracino.

I de seneste år er en lang række meget spændende og dygtige vingårde skudt frem i Campanien med fantastiske vine på lokale druesorter. Blandt de mest kendte er rødvinen Taurasi, som er lavet på aglianicodruen. Holder du af vin, kan du kombinere en udflugt med et besøg på en af Campaniens bedste vingårde; Feudi di San Gregorio, Mastroberardino, Salvatore Molettieri, Antonio Caggiano, Terredora di Paolo, Cantina del taburno, Villa Matilde, Caputo, Luigi Maffini og Marisa Cuomo.

Klimaet i Campanien

Klimaet i Campanien er mildt med mange solskinstimer. I de varmeste måneder ligger temperaturen i dagtimerne på omkring 30 grader.

 

Nogle af billederne er venligst udlånt af det Italienske Turistkontor. Fotografer: Vito Arcomano, Paola Ghirotti - Fototeca ENIT

Ferieboliger

Søg »

Kan vi hjælpe?
Ring
nu på:

70 26 31 31

Kontaktinfo »

      


  • Vacasol A/S ® (Vacasol International A/S)
  • info@vacasol.dk
  • Tel +45 70 26 31 31
  • Fax +45 38 41 42 08