Til forside

Ferie på Kreta  

KretaKreta er Grækenlands største ø og ligger i den sydlige del af det Ægæiske Hav. Det vidunderlige klima, det bjergrige landskab, kysten med de mange smukke strande og klippebugte, betagende byer, charmerende landsbyer og havne, det smagfulde køkken, de arkæologiske udgravninger og ruinerne af det minoiske samfund i Knossos, Phaistos og Gortys og et spændende natteliv gør alt sammen Kreta til et ganske særligt sted at tage på ferie. Her er altid noget nyt at se og opleve for familier, unge mennesker og for parret, der søger den romantiske ferie.

Landskabet på Kreta

Kreta er en ø med mange forskellige facetter. Landskabets store forskelligheder byder på høje bjerge og kløfter til lange endeløse strande og klippebugte, fra eksotiske palmelunde til frodige marker. På Kreta findes der ca. 2000 forskellige arter af planter, blomster og træer, der vokser i bjergene og i dalene.

Større byer på Kreta: Chania og Rethymno

Den smukke og billedskønne by Chania, der ligger på Vestkreta, har minder fra fortiden på hvert et gadehjørne. Byen er opdelt i to. I den nye bydel finder du butikker, postkonterer, banker, indendørs marked og busstationen. I den gamle bydel, som er opbygget omkring den venetianske havn, ligger der mange små charmerende og smalle gader.

Rethymno by kombinerer et gammel aristokratisk udtryk med mere moderne aspekter, en sammenblanding der skaber byens helt specielle atmosfære. Byen er også delt i to, den nye bydel og den ældre bydel med fascinerende gamle bygninger omgivet af smalle stræder. En venetiansk fæstning skuer over byen, og herfra finder du en fantastisk udsigt ud over hele bugten. Byen har mange livlige barer og klubber, restauranter, taverner og tilbyder et spændende natteliv.

Turistattraktioner på Kreta

Du finder mange arkæologiske udgravninger såvel som museer på Kreta. De mest kendte er Knossos, Phaistos og Malia.

Et af de mest fascinerende naturfænomener på Kreta er Samaria kløften, der er 18 km lang og som på sit smalleste sted er 3 meter og er op til 150 meter på sit bredeste. Du kan vandre igennem kløften, hvilket tager mellem 5 til 7 timer.

Kreta har mange fine sandstrande og klippebugte mod nord og syd på øen, lige ud til det dybblå Middelhav.

For børnene findes der 4 vandlande på Kreta, Star Beach og Aqua Plus i Hersonissos, Watercity i Anopolis og Limnopoulis lige uden for Chania. Akvariet i Gournes er også et populært udflugtsmål for børnene, lige som det mindre akvarium i Hersonissos. Gokartbaner, æselridning og hesteridning er også tilbud, der er mulige at finde mange steder på Kreta.

Sportsaktiviteter på Kreta

På Kreta kan du dyrke næsten alle udendørsaktiviteter, fra gåture i naturen til længere vandreture, montainbiking, bjergklatring, isklatring, jagt og fiskeri, vandski, dykning, snorkling, havkajak, windsurfing, hesteridning og bungee jumping.

Gastronomiske kendetegn for Kreta

Kreta er kendt for sit velsmagende køkken, der er baseret på jomfruolivenolie, såvel som en overflod af frisk frugt, grøntsager og produkter fra gårdene. Nogle af de bedst kendte retter er Souvlaki og den hurtigt tilberedte ret Gyros.

Klimaet på Kreta

Der er stor forskel på vejret i kystregionerne og i de bjergrige områder og ligeledes mellem den østlige og vestlige del af Kreta. Generelt er vejret på Kreta dog karakteriseret af solrige og varme somre med meget høje temperaturer i juli og august. Badevandstemperaturerne lægger mellem 22-27 grader om sommeren og mellem 15-18 grader i vintermånederne.
 

Ferieboliger

Søg »

Kan vi hjælpe?
Ring
nu på:

70 26 31 31

Kontaktinfo »

      


  • Vacasol A/S ® (Vacasol International A/S)
  • info@vacasol.dk
  • Tel +45 70 26 31 31
  • Fax +45 38 41 42 08