Til forside

Ferie i Aquitaine  

Aquitaine

Aquitaine

Aquitaine ligger i Sydvestfrankrig og byder både på 250 km kystlinje med lange fine sandstrande med bølger, der er perfekte til surfere. Søer, som er ideele til sejlsport og fisketure. Bjergene på grænsen til Spanien byder på vandreture med fantastiske panoramaudsigter, kurbadsbyer, skisportssteder og kano, kajak eller rafting på floderne samt Europas største skov, som indbyder til ridning eller gåture, hvor man kan finde trøfler, svampe og kastanjer.
Aquitaine er desuden kendt for sine festivaler, gæstfrihed og store châteaux i Bordeaux.
En ferie i Aquitaine er ideel til både kultur, sports- og afslapningsferie.

Her ser du alle vores ferieboliger i Aquitaine

Landskabet i Aquitaine

Landskabet i Aquitaine er meget forskelligartet og byder på både skove og søer samt bjerge og kyst. Tidevandet får kysten til at veksle mellem lange, fine sandstrande og stejle klipper.

Pyrenæerne har et rigt fauna og flora, og er afhængig af årstiden klædt i hvidt, grønt, blå eller gul. Her møder man fritgående får og køer, som spærrer vejene og giver bilisterne en uundgåelig, men hyggelig lille pause.
I Aquitaines nordlige del er markerne beklædt med vinranker, som leverer noget af verdens bedste vin.

Større byer i Aquitaine: Bordeaux og Biarritz

Vinstorbyen Bordeaux ligger ved floden Garonne. Byen har et livligt kulturliv med museer, restauranter, cafeer og butikker samt elegante 1700-tals bygninger. De største seværdigheder i byen er teatret ”Grand Théâtre, det store areal ”Esplanade des Quinconces” med trækransede esplanader, statuer og fontæner samt ”Place de la Bourse”, den elegante plads med udsigt til floden Garonne.

Biarritz er en rigtig ferie- og badeby med et folkeligt sommerliv og 9 skønne strande. Livet leves bedst ved at sidde i vandkanten i den gamle havn, følge livet og tidevandet, imens man spiser muslinger, rejer, blæksprutter og sardiner fra grillen skyllet ned med kølig hvidvin.
På Rue Gambetta findes en livlig markedshal, hvor man finder mange små lækkerier.

Turistattraktioner i Aquitaine

I Aquitaine ligger mange smukke og kendte vinslotte, som producerer noget af verdens bedste vine. Når man er på ferie Aquitaine, bør man ikke snyde sig selv for at få en rundvisning på nogle af de mange vinslotte i Bordeaux, Saint-Emilion, Pauillac m.fl., hvor man kan få indsigt i vinproduktionen samt prøvesmage deres vine.

Den lange kyststrækning mellem Pointe de Grave og Bayonne kaldes Sølvkysten. Kysten er fyldt med skønne strande samt gamle og moderne feriebyer. Bassin d’Arcachon ligger på sølvkysten og er et fredet område og berømt for sin naturskønhed. Området er perfekt for feriegæster, sejlsportsentusiaster og østerselskere. Syd for Arcachon ligger Europas største vandreklit ”La Dune du Pyla”.

Byen Roque-Gageac er en af de smukkeste byer i Frankrig. Den ligger sammenklemt mellem Dordogne-floden og bjergskråninger. Langs floden øjner man desuden mange smukke slotte.

Sportsaktiviteter i Aquitaine

Inde i landet findes en lang række søer, som er populære til sejlads og fiskeri, når man er på ferie i Aquitaine. Langs strandene og i bjergene findes mange cykelstier, og de store bølger gør kysten til et paradis for surfere.
I bjergene i Pyranæerne kan der sejles i kano og kajak eller raftes på floderne, og ellers er der et utal af muligheder for vandreture i bjergene med fascinerende panoramaudsigter.
Om vinteren findes der et rigt udbud af skisportssteder i Pyranæerne.

Gastronomiske kendetegn for Aquitaine

Området kan byde på nogle af verdens bedste vine. Regionens køkken matcher fint områdets vine med ål, muslinger og østers fra kysten, og fra græsgangene inde i landet finder man salt lammekød og gedeost.
Inde i baglandet Gascogne bør man smage på Armagnac, den ældste franske brændevin, den kendte gåseleverpostej ligeledes fra Gascogne, trøfler fra Périgord og røget skinke fra Bayonne.

Klimaet i Aquitaine

Normalt er Sydvestfrankrig begunstiget af solrigt klima fra det tidlige forår til langt hen på efteråret. I Pyrenæerne er somrene tørre og ikke alt for hede. Områderne i bjergene har deres egne mikroklimaer, hvor en by kan have klar sol og bare 10 km væk kan der være overskyet. Kystlandet er ofte begunstiget med vind fra Atlanterhavet, som friske lidt op.
Gennemsnitstemperaturen er omkring 10 grader om vinteren og 22-25 grader om sommeren.

 

Nogle af billederne er venligst udlånt af Maison de la France. Fotografer: Jean-François Tripelon og Jean Malburet.

Book feriebolig i Sydvestfrankrig

Ferieboliger

Søg »

Kan vi hjælpe?
Ring
nu på:

70 26 31 31

Kontaktinfo »

      


  • Vacasol A/S ® (Vacasol International A/S)
  • info@vacasol.dk
  • Tel +45 70 26 31 31
  • Fax +45 38 41 42 08