Til forside

Ferieboliger

Søg »

Ferie i Provence  

Kør selv ferie Provence

Provence

Provence, som strækker sig fra Middelhavet i syd til Alperne i Nord, er Frankrigs mest populære feriemål. Mange bliver tiltrukket af det milde klima med de mange solskinstimer året rundt, de smukke strande, det fantastiske bjerglandskab, de små hyggelige maleriske landsbyer, de spændende større byer som Cannes, Nice og Aix-en-Provence, det provencalske køkken og det store udbud af udendørsaktiviteter. Provence har noget for hver en smag.


 

Udvalgte ferieboliger i Provence

  

Vis alle »

 
  

Kør selv ferie
Provence, Avignon
4 pers
Fra DKK 789,00

  
  

Kør selv ferie
Provence, Avignon
6 pers
Fra DKK 949,00

 
  

Kør selv ferie
Provence, Carnoux
4 pers
Fra DKK 1.378,00

  
  

Kør selv ferie
Provence, Avignon
6 pers
Fra DKK 949,00

 


Her ser du alle vores ferieboliger i Provence

Landskabet i Provence

Landskabet i det solrige Provence byder på alt fra fantastiske strande til afsides bjergplateauer med hyggelige småbyer og gamle slotte på bjergsiderne og dybe slugter med floder. På markerne vokser der vinplanter, oliventræer, urter, lavendel og mimose, som er med til at give Provence sin karakteristiske duft og farvestrålende landskab, som har inspireret mange malere og forfattere.

Større byer i Provence

Hver by i Provence har sin egen charme og karakteristika. Her ligger fx nougatbyen Montélimar, parfumebyen Grasse, festivalbyen Cannes, den største ferieby ved Middelhavet Nice, kasinobyen Monaco, Frankrigs største havneby Marseille, det mondæne St-Tropez, fontænebyen Aix-en-Provence, Avignon med de massive volde og Palais de Papes og tyrefægterbyen Arles.

Turistattraktioner i Provence

Alle de små maleriske landsbyer i bjergene eller langs kysten er alle et besøg værd. Hver by har sin egen historie, sine egne legender og mange også deres egne malere. Det bedste indtryk af Provence får man ved at følge Napoleonsruten, Mimoseruten eller Lavendelruten og indsnuse de mange indtryk og den sydfranske stemning på vejen.

En spændende tur uden bil kan man få med Kogletoget, som kører fra Nice til Digne-les-Bains, og byder på en 3-timers køretur i det smukke Provence landskab. På turen får man et rigtig godt indtryk af, hvorfor Provence er så populært et feriested.
 
Gå ikke glip af et besøg i Gorges du Verdon, som er en af de største naturseværdigheder i Europa. Den mørkegrønne flod flyder gennem stejle kløfter i et stort set ubeboet land.  Slugterne strækker sig over 21 km og når visse steder en dybde på 700 meter. Området kan besøges i bil eller på cykel. Udsigtspunkterne ned til floden, søen og nogle steder Middelhavet er fantastiske.

Sportsaktiviteter i Provence

I Provence kan man dyrke stort set alle tænkelige sportsaktiviteter. Udendørssport og vandsportsaktiviteter er særlig populære i det milde klima. Langs kysten er der mulighed for at dykke, svømme, fiske og dyrke alverdens sportsgrene på vandet. Inde i landet findes der golfbaner, klatre- og skisportssteder. Vandring, cykling, ridning, rafting og andre aventure sportsaktiviteter er specielt populære i Gorges du Verdon.

Gastronomiske kendetegn for Provence

Det provencalske køkken byder på alt fra velsmagende hverdagsretter til finere og dyrere gourmetretter. De provencalske kokke har forkærlighed for olivenolie, hvidløg og friske krydderurter. De kendteste provencalske specialiteter er fiskesuppen bouillabaisse, gryderetten ratatouille, salaten niçoise, og brødet fougasse, hvortil der drikkes provencalske vine som fx Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône, samt kold forfriskende rosévin.

Klimaet i Provence

Normalt er det meste af Sydfrankrig begunstiget med et solrigt klima fra det tidlige forår til langt hen på efteråret og ofte også en stor del af vinteren. Det milde vintervejr finder man dog kun i det sydligste Provence og langs den franske Riviere.

 

Nogle af billederne er venligst udlånt af Maison de la France. Fotografer: Jean Malburet og Cartherine Bibollet.

Kan vi hjælpe?
Ring
nu på:

70 26 31 31

Kontaktinfo »

      


  • Vacasol A/S ® (Vacasol International A/S)
  • info@vacasol.dk
  • Tel +45 70 26 31 31
  • Fax +45 38 41 42 08